Известие

Collapse
No announcement yet.

съвет за покупка на 156

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
    - по-скъпите части по двг
    - по-тежкият двг, който опосредства по-бързо износване на ходовата част
    - разход на гориво макс до 1 литър
    Пример: обтяжна ролка на пистовият ремак за 1,9 на дайко струва 50 кинта, за 2,4 250лв
    Не са минуси,отрицателни черти, за сметка на това е самолет мн върви 2.4 няма спор!
    Еми да така по-скъпичко е но пък както казваш наистина много върви...
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

карах една 140кс, 2.4, 2002 и мн ми допадна като вървене, мн приятно усещане и доста наказваше
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Благодаря на всички които ми отговориха, само не разбрах връщат ли се километражите ипо какво може да се познае

Comment

Връщат се, и още как ...

На дизелите след 2000 г, може да се види на комп. диагностика реалните км на колата

Comment

абе няма значение на колко километра е колата. колкото по карана е толко по добре. имам предвит ако е карана в страна с хубави и дълги пътища. щото ако е карана 250 000 км в софия ще е ветеран от войната без здрави места пък и ти ще е караш предполагам най много 50 000 км. се ще издържи толко в твойте ръце
            Last edited by k1lcone; d.m.y г., 21:28.

Comment

Реалните Км може да се видят и на бензиновите алфи 156, вече, така ми беше обяснено в някои сервизи описани в общ технчески, съответно и ми ги прегледаха , иначе наистина реалните КМ са малко относителни, по важно е коректното обслужване с масла и други такЪви
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

Ако купуваш алфа зимай вече от 2000г. нагоре на 156 ците дефект с постоянното пускане на климатика при палене се отстранява дизела бих те посуветвал 115 , 140 коньовите съответно 1.9 , 2,4
                бензините 1.8 , 2.0 , ако ти се дават много пари 2.5 В 6 (190) коня и му шибваш един чип и си свиркаш
                sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                Ramstein - Benzin
                https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                  Реалните Км може да се видят и на бензиновите алфи 156, вече, така ми беше обяснено в някои сервизи описани в общ технчески, съответно и ми ги прегледаха , иначе наистина реалните КМ са малко относителни, по важно е коректното обслужване с масла и други такЪви
                  Така е и то на всички 156 бензин

---------- Post added at 22:29 ---------- Previous post was at 22:28 ----------

Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
                  Ако купуваш алфа зимай вече от 2000г. нагоре на 156 ците дефект с постоянното пускане на климатика при палене се отстранява дизела бих те посуветвал 115 , 140 коньовите съответно 1.9 , 2,4
                  бензините 1.8 , 2.0 , ако ти се дават много пари 2.5 В 6 (190) коня и му шибваш един чип и си свиркаш
                  Първо не е дефект а заводска настройка на колата и второ не се отстранява при всички 156
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение

Първо не е дефект а заводска настройка на колата и второ не се отстранява при всички 156
                    Мен пък ми се щеше да си го направя да ми се включва винаги с паленето на двигателя, ама явно па аналогия с изключването и този проблем не се решава лесно.

Comment

Аз моите при теб гледах , когато я купувах преди няколко години
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

Колегата Бобо Е напълно прав, и си има код за спиране на авто-режима, не е дефект, това си е екстра!
                        sigpic

Comment

Колеги и аз се замислям за едно 156 1.9 115коня но гледам че са с по 1500-2000 лв. по скъпи от 105коня.Донякъде го разбирам заради по новата година. Но ме интересува има ли някакви разлики между двата мотора освен електрониката. И кой е по надежден според вас?
                          alfa romeo 33 1.5
                          alfa romeo 145 1.6 boxer

Comment

Оплакване от моят двг нямам!
                            sigpic

Comment

В смисъл може да си остане така батко
                              sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                              Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                              Ramstein - Benzin
                              https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Първоначално публикувано от koko_33 Покажи съобщение
                                Колеги и аз се замислям за едно 156 1.9 115коня но гледам че са с по 1500-2000 лв. по скъпи от 105коня.Донякъде го разбирам заради по новата година. Но ме интересува има ли някакви разлики между двата мотора освен електрониката. И кой е по надежден според вас?
                                Разликата е в променливата геометрия на турбокомпресора (при 115 к.с.). Еднакво надеждни са, просто по-новият е по-мощен и ще е на по-малко километри
                                Giulietta 1,6 JTDm 2013
                                156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Working...
                                X